041 391 670

že več kot 50 let

NAGROBNIKI IN SPOMENIKI

Večnost in neminljivost kamna ponazarjata večno življenje. S spreminjanjem oblik skal poskušamo ustvariti oblike, ki ponazarjajo različne simbole življenja, smrti, večnosti … ali zgolj všečne oblike, ki jih namenjamo spominom na naše pokojne. Pri nas prisluhnemo željam strank. Skupaj poskušamo poiskati najoptimalnejše restive pri oblikovanju in izdelavi nagrobnih spomenikov. Ponujamo tudi ostale kamnoseške storitve, kot so popravilo grobov, izdelava napisov na spomenike itd. Na voljo so vam številne oblike nagrobnih spomenikov, od najpreprostejših do zelo zahtevnih. 

Materialov za nagrobnike je lahko več vrst:
- Granit
- Marmor
- Apnenec

Veliko pozornost posvečamo oblikovanju. S sodobnimi sredstvi, ki odražajo današnji čas in tehnološki napredek, poskušamo ohranjati elemente dediščine v vsebinskem in oblikovnem smislu. Različne vrste nagrobnikov, od sodobnih do klasičnih, izdelujemo izključno iz masivnih kamnitih elementov brez betonskih vložkov, saj lahko zgolj masiven kamen dolgoročno kljubuje vremenskim razmeram.

S strokovnim pristopom lahko marsikateremu kamnu, ki je časovno načet in na njem prerasel mah, vrnemo umetniško podobo. S tem je potrebna je temeljita obnova nagrobnega spomenika. Poznamo veliko načinov obdelave kamna - impregnacija, ki naredi globinsko in površinsko zaščito kamna. Umazanija, olja, vosek in mahovi ostanejo na površini in jih sproti odstranimo. V kolikor je spomenik nagnjen oziroma pogreznjen, se odstrani in naredi nova betonska podloga. Če je kakšen del spomenika močno poškodovan, ga je možno zamenjati. Črke se lahko na novo prebarvajo ali prezlatijo.

PULTI

Izdelujemo in montiramo vse vrste kamnitih kuhinjskih pultov, od preprostih do kompleksnejših z izdelanim odcejalnikom ali koritom iz masivnega kamna. Za kopalnico vamp o meri izdelamo klasičen pult iz kamna debeline 2 ali 3 cm, izdelamo pa lahko tudi kad za prhanje, kopalno kad in umivalnik iz masivnega kamna.

Vsi izdelki so na voljo iz različnih vrst granite, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna. Površinska obdelava izdelkov se lahko razlikuje glede na videz in namen uporabe, najpogosteje pa je polirana, brušena, štokana ali krtačena. Ponudba vključuje celovito rešitev – od dobave materiala in izdelave do namestitve.

Še posebno je naravni kamen dobrodošel v kuhinji in kopalnici, kjer vsak dan preživimo veliko časa. Obstojnost granita se bo tu še kako dobro izkazala, pulti v kuhinji ali kopalnici pa bodo dali občutek elegantne prefinjenosti in neuničljive uporabnosti. Je odličen toplotni prevodnik, zato v kombinaciji s talnim gretjem poskrbi za prijetno toplo ugodje v zimskih mesecih. Modne smernice se ne dotikajo tradicionalnosti kamna, zato se te opreme zlahka ne naveličamo. Menjava kuhinje ali kopalnice tako dolgo ne bo potrebna, ob obnovi pa se odlično ujame z vsakim novim elementom

STOPNICE IN POLICE

V naši ponudbi boste našli izdelavo in namestitev polic, oblog stopnic, tlakov, balkonov, sten in fasadnih površin iz različnih vrst granite, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna.

Stopnice, ki nas vodijo gor in dol po življenju, morajo biti obstojne, in ker so vsem na očeh, tudi lepo oblikovane in vzdrževane.
Skrbna obdelava kamna, skladnega s prostorom ali vkomponiranega v naravo pri zunanjih izvedbah, z zaobljenimi robovi in nedrsno površino, ki omogočajo udobno hojo, se odlikuje še z enostavnim čiščenjem in vzdrževanjem. Trpežnost kamna omogoča, da bodo po vaših stopnicah hodile še generacije vaših potomcev.

Za obloge zunanjih površin in fasad se uporablja granit ali za zunanjo uporabo primeren marmor, apnenec ali peščenjak. Za notranje obloge so primerni vsi naravni kamni, vendar jih moramo izbrati pravilno glede na namen in obremenitve. Površinska obdelava kamna se najpogosteje polira. Razlikuje se glede na videz in namen uporabe.

 

 

 

 

 

 

KLESANJE

Klesanje črk

Zlatenje črk

Obnova črk

Montaža kovinskih črk

CNC obdelava